10/04/2020ΝΕΑ ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 600€ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ


Σύμφωνα με τη πρόσκληση (Αριθ. πρωτ.: 286/2.4.2020) του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ενεργοποιείται η δράση για το επίδομα των 600€ και αφορά επαγγελματίες-επιστήμονες σε όλη την Επικράτεια.


Περιγραφή της Δράσης

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποκλειστικά θεωρητικό μέρος της επαγγελματικής κατάρτισης των ωφελουμένων, συνολικής διάρκειας 100 ωρών, το οποίο διενεργείται κατ΄αποκλειστικότητα με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.


Οι Ωφελούμενοι (ομάδες στόχος)

Οι επιστήμονες όλης της Επικράτειας που εντάσσονται στους κάτωθι έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους: 

α) οικονομολόγοι/λογιστές
β) μηχανικοί
γ) δικηγόροι ανεξάρτητοι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολήδ)ιατροί
ε) εκπαιδευτικοίστ)ερευνητές

Οι ενταγμένοι βάσει ΚΑΔ δραστηριότητας (κύριας/δευτερεύουσας) στους παραπάνω κλάδους, όπως αναλυτικά οι ΚΑΔ* αυτοί, προσδιορίζονται στο μητρώο δικαιούχων σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας πρόσκλησης.


Αντικείμενα Τηλεκατάρτισης

Κάθε δικαιούχος δύναται να επιλέξει ένα από τα ακόλουθα ειδικά αντικείμενα τηλεκατάρτισης:

  1. Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO)
  2. Δημόσιοι Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί
  3. Ηλεκτρονικό Εμπόριο – Ηλεκτρονικές Συναλλαγές με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία
  4. Βασικές Ψηφιακές Δεξιότητες σε λογισμικά της πλέον πρόσφατης περιόδου
  5. Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές / Ψηφιακή υπογραφή – Ψηφιακά πιστοποιητικά – Ψηφιακή ανταπόκριση με το δημόσιο / Τηλεργασία & Τηλεδιάσκεψη
  6. Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων (SMART BUILDINGS)
  7. Διαχείριση έργων & Διαδικτυακή Συνεργασία
  8. Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον
  9. Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας
  10. Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Marketing) με σύγχρονα εργαλεία και Mobile εφαρμογές


Εκπαιδευτικό Επίδομα 

Το επίδομα του ωφελούμενου της δράσης ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 600€ για το σύνολο των 100 διδακτικών ωρών τηλεκατάρτισης.

Το εκπαιδευτικό επίδομα καταβάλλεται τμηματικά σε δύο δόσεις ως ακολούθως: α) Με την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης του ωφελούμενου, η οποία συνιστά την είσοδό του στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, καταβάλεται προκαταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος, ύψους 400€, με την οποία δύναται ο δικαιούχος να διευκολυνθεί στην τυχόν προμήθεια απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την υλοποίηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης, β) Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τηλεκατάρτισης, δηλαδή με τη συμπλήρωση των 100 διδακτικών ωρών, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, καταβάλλεται το υπόλοιπο του εκπαιδευτικού επιδόματος, ύψους 200€.Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί εντός Απριλίου, κατευθείαν στο λογαριασμό του ωφελούμενου.


Πιστοποίηση

Η διαδικασία πιστοποίησης διενεργείται μέσω της ίδιας ψηφιακής πλατφόρμας, εξ αποστάσεως. Σε κάθε περίπτωση, η πιστοποίηση ή μη των δεξιοτήτων του δικαιούχου δεν επηρεάζει το ύψος του επιδόματος που θα λάβει.