ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Βαφειαδάκης Μ.Ιωάννης, Μαθηματικός

 

Βιογραφικό

Ο Ιωάννης Βαφειαδάκης γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1967 στο Αιγάλεω Αττικής. Κατά τα εφηβικά του χρόνια υπήρξε πρωταθλητής του στίβου και μέλος ποδοσφαιρικών ομάδων. Το 1984 εισήχθη με Πανελλαδικές εξετάσεις στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1988. Το 1988 – 1989 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (Master) από το Μαθηματικό Τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά το χρονικό διάστημα 1989 – 1991 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.

Έκτοτε εργάστηκε σαν Καθηγητής Μαθηματικών σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης μέχρι το 1998 όπου ίδρυσε στο Αιγάλεω Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης και Σχολή Πληροφορικής με διακριτικό τίτλο «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΗΣ» το οποίο λειτουργεί ως σήμερα. Το 2013 ιδρύθηκε φροντιστηριακή μονάδα στη Νίκαια, ενώ από τον Ιούνιο του 2014 ο Όμιλος Φροντιστηρίων ΒΑΦΕΙΑΔΑΚΗΣ συμπληρώθηκε με το εκπαιδευτήριο του Περιστερίου. Παράλληλα στα Εκπαιδευτήρια του Αιγάλεω, του Περιστερίου και της Νίκαιας λειτουργούν Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου ΙΙ (ΚΕΚ).

Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Φυσικής Ιωάννα Αποστολίδου, και πατέρας δυο παιδιών της Ελευθερίας 28 ετών η οποία είναι πτυχιούχος από το Μαθηματικό τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στον τομέα «Magister Artium – Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», και του Μιχάλη 26 ετών ο οποίος είναι πτυχιούχος από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και  κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στο Πρόγραμμα (Π.Μ.Σ.) πλήρους φοίτησης «Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά» του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Ο.Π.Α.

Επίσης από το 2010-2014 διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής (Σ.Ε.Φ.Α.). Από τον Ιούνιο του 2014 ανέλαβε την προεδρία της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε.) ,θέση στην οποία βρίσκεται μέχρι και σήμερα μετά την επανεκλογή του το Μάιο του 2022 . Το 2011 εξελέγη για πρώτη φορά στο Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο οποίο επανεξελέγη το Δεκέμβριο του 2017 και από τον ίδιο μήνα είναι μέλος και της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΕΑ ως Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, ενώ από το Μάρτιο του 2012 μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φροντιστηριακής Υποστήριξης (ENES) – European Network in Educational Support - κατέχοντας την θέση του ταμία ως Εκπρόσωπος των Ελλήνων Φροντιστών. Στις εκλογές της ΓΣΕΒΕΕ που έλαβαν χώρα το Οκτώβριο του 2019 εξελέγη στο ΔΣ της Συνομοσπονδίας, αλλά και στο Προεδρείο όπου ανέλαβε τα καθήκοντα του Β! Αντιπροέδρου. Το Νοέμβριο του 2019 εξελέγη στα ΔΣ του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

 

online info
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ON LINE